En kärlekshistoria: resan till Lofoten

Foto / Christian Gustavsson

Från Stockholm till Lofoten i en campingbuss. Jakten på storslagna natur­upplevelser tog Christian Gustavsson till platser han aldrig glömmer.
Arjeplog

ARJEPLOG.
”Att lasta campingbussen och ta sikte på Lofoten är en underbar känsla. Bland det bästa är att vi fick upptäcka stora delar av Sverige på vägen norrut. Vi korsade norska gränsen mellan Arjeplog och Bodö och lagade kvällsmat med utsikt över renar som vandrar över bergen i solnedgång.”

Bodö

BodØ.
”Resan fortsätter och vid nästa stopp testar vi fiskelyckan i Bodö. Här finns världens starkaste tidvattenström, Saltstraumen, som skapar ett kokande hav av hoppande sej. Fisken hugger flitigt på dragen.”

Å

Å/Lofoten.
”När vi närmar oss Lofoten tar vi färjan från fastlandet till byn Å, längst ut på Lofoten. Här finns ett fantastiskt litet bageri med helt magiska bullar! Vi passerar många vackra små byar, bland annat Henningsvær, Hamnœya och Reine.”

Henningsvær i Lofoten

Henningsvær/Lofoten.
”Vi gör avstickare till vita stränder vid foten av höga berg. Haukland,
Ballstad och sedan vidare till Svolvær. Härifrån tar vi bilfärjan tillbaka mot Norges fastland, och fortsätter resan längs norska kusten.”

Christian

Christian Gustavsson


Gör: Fotograf
Bor: Stockholm
Reser helst med: “Min flickvän Cecilia Spong.”