Hemma hos paret Isaksson i Tallen

Text / Sofie Lundmark
Foto / Olivia Markström

Ljust och ombonat – och mitt i allt en grön sammetssoffa. För fotbollsspelarna Amanda Isaksson och Linus Isaksson är lägenheten i Tallen en källa till inspiration och avkoppling i en hektisk vardag.

amanda och linus var bland de första som tog sitt pick och pack och flyttade in i Tallen när huset stod färdigt för inflytt under sommaren 2018. Intresset för just Tallen väcktes när Linus som är målare fick i uppdrag att måla alla lägenheter i huset.

– Vi fastnade framför allt för ljus­insläppet och balkongen, det saknade vi i vår förra lägenhet. Nu har vi stora fönster åt flera håll och dessutom havsutsikt, berättar Amanda.


kvarteret tallen ligger mitt i Piteå och består av tre huskroppar. Tillsammans bildar de en innergård med ytor och gröna rum som utgör hyresgästernas gemensamma mötesplats.

– Huset ligger nära busstationen och här pågår ständig rörelse. En fördel med att bo precis här är att vi har cykel­avstånd till det mesta. Både jag och Linus spelar fotboll i division tre så vår vardag präglas till stor del av träningar och matcher. Så ofta jag kan cyklar jag till mina fotbolls­träningar, både i och utanför stan, säger Amanda.

Amanda Isaksson och Linus Isaksson
Amanda Isaksson och Linus Isaksson

Ålder: 23 och 23 år.
Gör: Amanda jobbar på SCA och Linus är målare. Båda spelar fotboll i division tre, Amanda med Öjebyns damer och Linus med SAIK:s herrar.
Favoritplats i hemmet: På sommaren balkongen, annars vår gröna sammetssoffa.
Vardagsrum

Amanda och Linus inreder gärna i vitt, svart, guld och sammetsgrönt.

tallen är certifierad enligt Miljöbyggnad silver – ett kvitto på bostädernas höga hållbarhetskvalitet. Tallens hållbarhetsprofil var inget som avgjorde valet av bostad för Amanda och Linus, men i efterhand tycker de att det känns extra bra att bo i ett hus som gör gott för miljön.

– Här i Tallen har Lindbäcks satsat på ett bra soprum där det är lätt att sortera allt avfall. Vi har verkligen blivit bättre på att återvinna sedan vi flyttade hit.

Vy

Något av det bästa med att bo i Tallen är den milsvida utsikten från balkongen.

när det kommer till inredning av lägenheten är det Amanda som tagit på sig ledarhatten. Stilen går i svart, vitt, guld, naturmaterial och en härlig färgklick i form av en grön sammetssoffa.

– Det bästa med vårt hem är ­balkongen, som bjuder på såväl havs­utsikt som några extra kvadratmeter. Det blir som ett extra rum och är perfekt för att ställa ut fotbollsskorna på!

Amanda och Linus tipsar:
Upptäck Piteå

Södra hamn

1.


Det finns många fina strövområden i Piteå, exempelvis i södra hamn där det sommartid finns ett café precis vid vattnet.

Utsikt över Piteå

2.


Titta på havsutsikten från takterrassen på Kust Hotell. Kombinera med god mat och dryck.

Fotboll

3.


Gå på något av Piteås många sport­evenemang. Nästan varje helg går vi på fotboll, dels för att vi själva spelar men också för att vi är intresserade av andra ligor och lag.